Cititul – schimbări de paradigmă (RO-CUR-782)

Acest scenariu de învățare a fost conceput în scopul de a-i determina pe elevi să-și dezvolte deprinderea de a citi, deprindere atât de importantă pentru formarea lor viitoare, și să reflecteze asupra rolului transmiterii moștenirii culturale de la o generație la alta. Pe baza materialelor propuse, elevii vor fi invitați să facă o paralelă între preocupările tinerilor de odinioară și cele ale generației de azi, pornind de la interesul pe care omenirea l-a dat scrierii și scrierilor de-a lungul timpului.

Acest scenariu de învățare a fost realizat în cadrul cursului online MOOC ”Educație Digitală cu ajutorul Patrimoniului Cultural-2023” Cursul are scopul de a dezvolta competența și practicile digitale ale profesorilor, îmbunătățindu-le perspectiva asupra patrimoniului cultural digital, precum și modul de utilizarea a acestuia, pentru a-l integra eficient în activitățile lor online și offline, indiferent de disciplina predată.

Autor: Maravela Anda – Mădălina

Vârsta elevilor: 12-18 ani

Subiecte: Literatură/Istorie/Religie/Consiliere și orientare

CC BY 4.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the Wellcome Collection.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial