Femeile  secolului XX  și realizările lor (RO-CUR-785)

Care sunt femeile ce s-au impus ca modele în societate ? Ce domenii au fost marcate de activitatea lor?  Care dintre aceste femei de succes vă pot fi modele de viață? Elevii studiază, pe grupe, femeile care prin activitatea lor s-au impus ca modele în societate, urmărind activitatea acestora și impactul lor asupra societății. Pe baza acestor informații, creează o dezbatere legată de ocupațiile și statutele profesionale, prin intermediul căreia se  prezintă colegilor informațiile aflate. În acest caz fiecare grupă , prezintă statutul femeilor în raport cu ocupațiile și statutele profesionale, specifice începutului de secol  XX. Fiecare grupă trebuie să prezinte rolul femeii în societatea secolului XX și statutul profesional dobândit în urma realizărilor lor. În sfârșit, fiecare grupă prezintă colegilor importanța activității personajului ales asupra domeniului de activitate, discutând și reflectând asupra alegerii lor. Opțional, elevii organizează o expoziție științifică cu tema „Femeile în istorie și realizările lor” și își prezintă informațiile descoperite unui public real.

Acest scenariu de învățare a fost realizat în cadrul cursului online MOOC ”Educație Digitală cu ajutorul Patrimoniului cultural-2023” Cursul are scopul de a dezvolta competența și practicile digitale ale profesorilor, îmbunătățindu-le perspectiva asupra patrimoniului cultural digital, precum și modul de utilizarea a acestuia, pentru a-l integra eficient în activitățile lor online și offline, indiferent de disciplina predată.

Autor: Gavrilescu Dorica

Vârsta elevilor: 16-17 ani

Subiect: Istorie

Public Domain Mark 1.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the Bohusläns museum.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial