Întâlnirea Alchimiei și Chimiei: O Sărbătoare de Artă în Manuscrisele Medievale (RO-CUR-783)

Cu această unitate de învățare veți descoperi un aspect colorat al artei medievale. Veți afla despre compoziția chimică a coloranților naturali utilizați în manuscrisele medievale, cum sunt produși și vă veți face proprii coloranți naturali. Veți evalua culorile, compozițiile coloranților naturali și veți discuta despre avantajele, dezavantajele și zonele de utilizare ale acestora. Prin această activitate, vă veți dezvolta cunoștințele atât despre istoria artei, cât și despre chimie și veți vedea că pictura din surse naturale este o metodă creativă și ecologică. Veți descoperi, de asemenea, valoarea artistică, culturală a manuscriselor medievale, urmărind dezvoltarea istorică a metodelor de conservare și transmitere a cunoștințelor.

Acest scenariu de învățare a fost realizat în cadrul cursului online MOOC ”Educație Digitală cu ajutorul Patrimoniului Cultural-2023” Cursul are scopul de a dezvolta competența și practicile digitale ale profesorilor, îmbunătățindu-le perspectiva asupra patrimoniului cultural digital, precum și modul de utilizarea a acestuia, pentru a-l integra eficient în activitățile lor online și offline, indiferent de disciplina predată.

Autor: Tuba KESKİNSOY

Vârsta elevilor: 15-18 ani

Subiecte: Chimie/Artă

Public Domain Mark 1.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the The British Library.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial