Portrete feminine în fotografia lui Carol Popp de Szathmári (RO-CUR-780)

Carol Popp de Szathmári s-a născut în data de 11 ianuarie 1812, la Cluj; a fost pictor și grafician, primul fotograf de artă și primul documentarist din Regatul Român, precum și unul dintre primii zece fotografi ai Europei.

Scenariul pentru tema: Portrete feminine în fotografia lui Carol Popp de Szathmári este gândit pentru studenții, masteranzii, doctoranzii și cercetătorii care trec pragul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Scenariul își propune să folosească resursele Eropeana ca exemplu de bună practică în cercetările grupului țintă, așa fel încât, atunci când studenții au nevoie de informații suplimentare pentru întocmirea unor lucrări să știe că există și o altă sursă de cercetare.

Acest scenariu de învățare a fost realizat în cadrul cursului online MOOC ”Educație Digitală cu ajutorul Patrimoniului Cultural-2023” Cursul are scopul de a dezvolta competența și practicile digitale ale profesorilor, îmbunătățindu-le perspectiva asupra patrimoniului cultural digital, precum și modul de utilizarea a acestuia, pentru a-l integra eficient în activitățile lor online și offline, indiferent de disciplina predată.

Autor: Oprescu Liliana

Vârsta elevilor: 18+

Subiecte: Artă/Design vestimentar

Public Domain Mark 1.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the National Library of Romania.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial