Priča o čokoladi (HR-CUR-669)

Što znamo o čokoladi? Od kuda dolazi? Jeste li ikada razmišljali o utjecaju čokolade na naše živote? Ovim ćemo scenarijem potaknuti učenike na pronalaženje odgovora na ova i mnoga druga pitanja o čokoladi. 

Scenarij učenja The Story of Chocolate/La storia del cioccolato namijenjen je učenicima srednjih škola, ali može biti prilagođen učenicima osnovnih škola kao i drugim stranim jezicima. Nakon uvodnog dijela u kojem će učenici istraživati i prezentirati svoj „odnos“ s čokoladom na engleskom i talijanskom jeziku, bavit će se i poviješću čokolade. Učenici će kod kuće istraživati i proučavati povijest čokolade, a u razredu će u grupama najprije planirati izradu stripa, a zatim će svatko prema zaduženju izraditi svoj dio digitalnog stripa. Svaka grupa će svoj digitalni strip na kraju izložiti na prezentacijskom alatu Thinglink koji će biti dostupan svim učenicima putem QR koda. Proučavajući i istražujući čokoladu  te kreirajući digitalne uratke, učenici će razvijati svoje jezične, IKT i meke vještine te biti izloženi kulturi drugih zemalja. Naglasak ovog scenarija učenja je na procesu učenja što je poticano primjenom inovativnih metoda učenja kao što je suradničko učenje i metoda obrnute učionice.

This learning scenario has been developed during the “Digitalno obrazovanje s kulturnom baštinomonline course. The course aimed to improve teachers’ understanding of cultural heritage in order to efficiently integrate it into their lessons and practices. The courses can be accessed here.

Author:Ankica Šarić i Sanja Jelaković Kühner

Age of students: 15-18

Subject and topic: engleski jezik, talijanski jezik, povijest, likovna umjetnost/povijest čokolade

Would you like to know more about this learning scenario? You can download it below:

CC BY 4.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the National Library of Israel.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial