Umjetnost i identitet (HR-CUR-693)

Ovaj scenarij poučavanja na temu “Umjetnost i identitet” omogućit će učenicima da istraže i spoznaju život i rad umjetnice Fride Kahlo kao uzora pojedincima u izgradnji osobnog i umjetničkog  identiteta. Kroz scenarij se ponajviše potiče razvoj multikulturalne kompetencije kao sposobnosti razumijevanja, uvažavanja i interakcije s ljudima iz drugih kultura i sustava vrijednosti; njeguje se i uči tolerantnost i  prihvaćanje različitosti te rodna jednakost. Scenarij je planiran za provođenje obrazovnih i odgojnih aktivnosti na projektnoj nastavi likovne kulture, kroz aspekte kulturne i umjetničke baštine, feminizma i invaliditeta, što  bi rezultiralo digitalnom prezentacijom i video radom te praktičnim radom kroz oblikovanje trodimenzionalne “cvjetne krune” kao etno motiva koji nas povezuje u različitosti.

This learning scenario has been developed during the “Digitalno obrazovanje s kulturnom baštinomonline course. The course aimed to improve teachers’ understanding of cultural heritage in order to efficiently integrate it into their lessons and practices. The courses can be accessed here.

Author: Ivana Devernay Cimić

Age of students: 13-15

Subject and topic: Likovna kultura/ Umjetnost i identitet 

Would you like to know more about this learning scenario? You can download it below:

Public Domain Mark 1.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the Rijksmuseum.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial