Zdrave slastice (HR-CUR-650)

Od samog početka 20. stoljeća, prehrana se smatrala ključnom za dobrobit kao i tjelesna aktivnost (vježbanje) , a hrana se smatrala ključem za dobro zdravlje. Dok su se stručnjaci općenito složili da bi glavna prehrambena smjernica trebala biti ‘umjerenost u svemu’, tijekom stoljeća radikalniji pristupi rezultirali su širokim izborom dijeta.

Ovaj scenarij učenja u području prehrane i zdravog načina življenja, ima za cilj istražiti hranu i prehranu 20.stoljeća koja je ključna za zdravlje, kao i tjelesnu aktivnost kao dobrobit zdravlja.

Kroz praktičan zadatak, učenici će uz pomoć nastavnika moći izraditi dvije jednostavne zdrave  slastice , te će uz degustaciju objasniti korištenje zdravih sastojaka, kao što su med i tamna čokolada, te će spoznati da zamjenom sastojaka u desertu od nezdrave slastice dobijemo zdravu. Spoznat će dobrobiti  zdravih, prirodnih sladila, te će ih nekoliko moći razlikovati ( brezin šećer, kokosov šećer, stevija, te ostali).

Author: Marina Majdenić

Age of students: 14-18

Subject and topic: Ovaj scenarij učenja može se koristiti za obogaćivanje kurikuluma Poznavanja robe i
prehrane, Slastičarstva, građanskog odgoja i društvenih znanosti

Would you like to know more about this learning scenario? You can download it below:

CC BY 4.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the Wellcome Collection.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial