Zdrave slastice (HR-CUR-650)

Od samog početka 20. stoljeća, prehrana se smatrala ključnom za dobrobit kao i tjelesna aktivnost (vježbanje) , a hrana se smatrala ključem za dobro zdravlje. Dok su se stručnjaci općenito složili da bi glavna prehrambena smjernica trebala biti ‘umjerenost u svemu’, tijekom stoljeća radikalniji pristupi rezultirali su širokim izborom dijeta.

Ovaj scenarij učenja u području prehrane i zdravog načina življenja, ima za cilj istražiti hranu i prehranu 20.stoljeća koja je ključna za zdravlje, kao i tjelesnu aktivnost kao dobrobit zdravlja.

Kroz praktičan zadatak, učenici će uz pomoć nastavnika moći izraditi dvije jednostavne zdrave  slastice , te će uz degustaciju objasniti korištenje zdravih sastojaka, kao što su med i tamna čokolada, te će spoznati da zamjenom sastojaka u desertu od nezdrave slastice dobijemo zdravu. Spoznat će dobrobiti  zdravih, prirodnih sladila, te će ih nekoliko moći razlikovati ( brezin šećer, kokosov šećer, stevija, te ostali).

This learning scenario has been developed during the “Digitalno obrazovanje s kulturnom baštinom” online course. The course aimed to improve teachers’ understanding of cultural heritage in order to efficiently integrate it into their lessons and practices. The courses can be accessed here.

Author: Marina Majdenić

Age of students: 14-18

Subject and topic: Ovaj scenarij učenja može se koristiti za obogaćivanje kurikuluma Poznavanja robe i
prehrane, Slastičarstva, građanskog odgoja i društvenih znanosti

Would you like to know more about this learning scenario? You can download it below:

CC BY 4.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the Wellcome Collection.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial