Implementation of “Easter is here! Let’s decorate some eggs!” (SOI-RO-436)

Author: Tirim Cătălina, professor pentru învățământul primar

School/Organization: Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Galați, România

Proiectul a fost ales în contextul apropierii sărbătorilor pascale, dar unul dintre motive a fost și posibilitatea de a fi aplicat cu elevi de vârste mici, 6-7 ani. Fiind Școala Altfel am avut timpul necesar pentru realizarea activităților propuse.

Proiectul a fost implementat cu elevii Clasei pregătitoare (6-7 ani) în timpul Săptămânii Altfel și a oferit cadrul exprimării elevilor în vederea celebrării Paștelui.

Implementarea a urmat pașii recomandați în scenariul inițial. Profesorul a arătat elevilor imagini de pe platforma Europeana și le-a explicat acestora semnificația decorării ouălor de Paște, importanța cunoașterii tradițiilor. Totodată, a prezentat elevilor modalități diferite de a decora ouă de Paște. 

Elevii au primit foi pe care și-au creat modelul de decorare a unui ou de Paște și apoi au încercat să reproducă modelul respectiv pe un ou. 

Fiecare elev a prezentat colegilor modelul realizat și au comparat propriile realizări cu imaginile studiate pe platforma Europeana.

Produsele realizate de elevi au fost prezentate colegilor din școală în cadrul unei expoziții.

Având în vedere vârsta elevilor implementarea a avut un rol important în dezvoltarea creativității, a competențelor de comunicare, a înțelegerii importanței tradițiilor și culturii unui popor.

Did you find this story of implementation interesting? Why don’t you read about the related learning scenario? Let’s decorate some eggs! (EN-CUR-649) created by Aikaterini Spitsa 

Did you find this story of implementation interesting? You might also like: 

Do you want to discover more stories of implementation? Click here.

CC BY 4.0: the featured image used to illustrate this article has been found on Europeana and has been provided by the Międzynarodowe Centrum Zarządzania Informacją.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial